GERGER’DE DİYETİSYEN HİZMETİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
03 Ekim 2019

Gerger Devlet Hastanesi’nde aylık periyot ile başlayan Diyetisyen hizmeti yoğun ilgi görüyor. 3 ay önce başlayan hizmet, Toplum Sağlığı Merkezi ile Gerger Devlet Hastanesi’nin  ortak  projesi ile hayata geçti.

Gerger Devlet Hastanesi’nde görev yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Keziban Demir’in, Şeker Hastaları, Tansiyon Hastaları, Kolesterol Hastaları başta olmak üzere, bir beslenme düzenine ihtiyaç duyan hastaları yönlendirmesi  ile her geçen seansta hasta sayısı artış gösteriyor.

Ayda 1 defa, Gerger Devlet Hastanesi’nde hasta kabulü yapan Diyetisyen Damla Güran;

Hastaların verilen bu hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederken, diyetisyenlerin yalnızca fazla kilolarından şikayetçi olan hastalara hizmet vermediğini, sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir beslenmeden geçtiğini ve toplumumuzda çok sık görülen, Şeker, Tansiyon, Kolesterol  ve bazı kronik hastalıkların kalıcı tedavisinde, doğru beslenmenin en başlıca tedavi yöntemi olduğunu ifade etti.

Gerger Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İbrahim Emir Ceylan ise; İlçemizin sağlıklı beslenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu konuyla ilgili Gerger İlçe Devlet Hastanesi’yle beraber ortak bir çalışmaya girdiğini belirtti. Beslenme yönünden bir program ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde diyetisyen talebinde bulunduk ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleri neticesinde İlçemizi diyetisyene kavuşturmuş olduk.  Hizmetin şu an belirli günlerde  olduğu, ihtiyaca göre önümüzde ki zamanlar da artırılabileceğini ifade etti.

• 1.png
  • 2.png